Njutning i Miami, reflektion kring NU och dagens budskap

0

Nu känns det som det går lite framåt. Sonen har kommit i poolen 2 dagar i rad och pratat lekt och haft skoj! Mycket dykande, stå på händer, volter och annat har vi gjort i hop till andras glädje 😉

skönt här faktiskt att poolen är ganska tom med tanke på hans känslighet.

igår låg jag och läste Eckart Tolles bok, som jag köpte på Heatrow, -a new earth. Jag har läst hans – the power of now, innan. Sedan kikade jag på ett youtubeklipp med honom hos Oprah.

Senare chattade jag med en vän och vi fick möjlighet att vända och vrida lite på hans begrepp och klokheter. Har ni ej läst de böckerna så kan det rekommenderas. Men det tar tid att låta det han skriver om landa, så ha tålamod. Det som jag tycker är värt att lyfta här idag är Medvetenheten om när man adderar tankar till vad man upplever, så är det inte alltid det är ”sanningen”. Man kan höra massa röster kring det man upplever inom sig. Rädda kanske baserat på tidigare erfarenheter, eller kritiska. Men om man accepterar dem , men också leker med tanker att dina tankar inte är det samma som du, så kan man välja hur man reagerar på rösterna. Med tex yoga eller meditation kan man finna det där utrymmet mellan själva tänkandet och kännandet, där vi bara är- existerar. När man väl hittat det och tränar på att finna det igen och igen så kan det vilsamma utrymmet förlängas så man kan pausa där emellanåt i det som bara är ”jaget”. Inget reflekterande, inget dömande, inget kännande, bara ett registrerande. Och för mig är det som guldet i slutet av regnbågen…. Där finner jag min närvaro och mitt NU.Förflyttningen från Doing till Beiing.

Detta är såklart min tolkning utifrån vart jag befinner mej och vad jag läser in av Tolle. Men läs och begrunda och diskutera med mig sedan!

Idag har jag även hunnit göra stommen i ett nytt yogapass som skall få ett liv på söndagar 17.00 Stc Partille port. Mycket prövande och testande här i lägenheten blir det. Sonen till och med sa idag- nu tycker jag att du skall göra yoga mamma!

så mer Beeing yoga than doing yoga!

Budskapet från korten som finns med är som följer;
Gå ut i naturen, även om det kanske inifrån inte  lockar så kommer svaren och lösningarna till dej i naturen. Naturen gör dig stark!

 

kram Anna

Dela.

Om skribenten

Jag, en duracellenergetisk person med livets alla bollar i luften samtidigt som gärna vill kommunicera med andra, både här och där.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke